Ujedinjeni u različitosti

Ujedinjeni u različitosti

Galerija slika

U sklopu Europskih snaga solidarnosti u Školi se provodi projekt u kojem sudjeluju učenici četvrtih i petih razreda „Ujedinjeni u različitosti“ zajedno s partnerom projekta, organizacijom Platypus. Tijekom projekta učenici su organizirali sastanke, radionice i predavanja sa trans i interspolnim osobama, ali i liječnicima koji sudjeluju u zdravstvenoj skrbi za trans i interspolne osobe.

Učenici su se međusobno podijelili oko zaduženja pa su tako Elvira Galjuf, Dorian Begović i Karla Štivičić zaduženi za slikanje i snimanje te objave na društvenim mrežama o tijeku projekta, Matea Maričić i Lucija Poslon za kontakte s liječnicima i organizaciju sastanaka, Andrea Šimunović, Gloria Udiljak i Almira Mehulić za izradu loga projekta i majici.

Tijekom projekta mentor Ivan Grgurić iz Platypusa provodio je sastanke i radionice s učenicima, a zatim su učenici dogovorili sastanke s Erinom Vlahovićem iz Transaida, psihologinjom dr.sc. Marinom Grubić, liječnicom Ivom Žegurom, te zamjenikom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova tijekom kojih su stjecali specifična znanja o temi projekta.

Učenici su odabrali teme i pripremili radionice koje će provoditi od jeseni učenicima drugih škola i učeničkim domovima te na taj način smanjiti predrasude i stereotipe i približiti probleme trans i interspolnih osoba široj zajednici.

Monika Lovrek Seničić

Višnja Pranjić

Maja Mlinar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer