Web izložba

 

WEB – IZLOŽBA

VITAMINI (Sitni, ali bitni)

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na web-izložbu seminarskih radova koje su pripremili učenici trećeg razreda naše škole s ciljem edukacije ostalih učenika u razrednom odjelu, te članova društvene zajednice koje zanimaju vitamini.

U sklopu projekta Sitni, ali bitni, učenici su dobili zadatak da u literaturi istraže kemijska i fizička svojstva odabranog vitamina ili biomolekule srodne uloge (likopen, lutein), njegovu ulogu u ljudskom organizmu s biokemijskog i biološkog aspekta, njegov dnevno preporučeni unos te prehrambene namirnice koje sadrže značajnu količinu odabranog vitamina.

Na temelju prikupljenih podataka učenici su napisali seminarski rad koji su izložili tijekom nastave biokemije u obliku Power Point prezentacije.

Sadržaj ove web izložbe čini osamnaest radova odabranih sukladno kvaliteti sadržaja te kvaliteti njihove prezentacije.

Popis radova:

Likopen Milekovic 3b

Lutein Cičak 3C Vitamin A Kadić 3D

Vitamin B1 Radošević 3b

Vitamin B2 Poljak 3A Vitamin B3 Milić 3C

Vitamin B3 Krnjak 3D

Vitamin B5 Penezić 3D Vitamin B6 Živko 3C

Vitamin B7 Salihović 3A

Vitamin B9 Dabić 3B Vitamin B9 Pršec 3D

Vitamin B12 Troha 3C

Vitamin C Cujzek 3B Vitamin D Čičak 3A

Vitamin E Bolfek 3A

Vitamin E Kudelić 3D Vitamin K Prusina 3A

Nakon pregleda radova, molimo vas da svoj glas date najboljem radu po vašem mišljenju na poveznici: https://forms.office.com/e/7nqeCTuxZH

Web-izložba će biti otvorena od 1. travnja do 31. svibnja 2023. godine i u tom vremenskom periodu možete glasovati za najbolji rad. Na kraju izložbe, na mrežnoj stranici naše škole, objavit ćemo rezultate glasovanja i proglasiti najbolji rad po izboru posjetitelja izložbe.

Autor web-izložbe: Josip Razum, prof.