Starija događanja

Javni događaj:  povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, te davne 1860. godine u Londonu otvorila prvu školu za medicinske sestre.

Važnosti i požrtvovnosti medicinskih sestara/tehničara svjedočimo posebice ove godine kada gotovo svakodnevno slušamo izvješća s prve linije obrane od virusa COVID-19.Učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska odlučili su za medicinske sestre/ tehničare i njihove suradnike koji rade s COVID-19 pacijentima prikupiti pakete kave (najdražeg napitka zdravstvenih djelatnika). Tom malom gestom željeli su im pokazati koliko su ponosni na njihovu hrabrost i velikodušnost u radu s oboljelima.

Organizatori:4. svibnja 2021. Školu za medicinske sestre Vinogradska posjetile su glavna sestra Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Danijela Miše, glavna sestra odjela za opću infektologiju s dnevnom bolnicom Gordana Kičin Ercegovac i sestra za edukaciju i kontrolu kvalitete zdravstvene njege Željka Rašić, a vijeće učenika petih razreda im je tada uručilo prikupljene pakete kave.

 1. dr. sc. Višnja Pranjić
 2. Dubravka Protić, dipl. med. techn.
 3. Tatjana Antičević, dipl.med. techn.

17.04.2021.

Međunarodni dan hemofilije

Hemofilija je nasljedna recesivna bolest, vrsta koagulopatije, koja nastaje zbog urođenog nedostatka ili smanjene aktivnosti čimbenika zgrušavanja. Očituje se smanjenom sposobnosti zgrušavanja krvi.

Prvi zapisi o hemofiliji zapisani su u Talmudu prije 1800 godina.  U 2.stoljeću rabini su zabranili obrezivanje dječaka čija su starija braća iskrvarila tijekom tog obreda. Bolest je otkrivena u 19.stoljeću kada ju je opisao liječnik John Otto. U Hrvatskoj je danas oko 500 osoba s ovom bolešću.

S ciljem podizanja svijesti javnosti o ovoj bolesti, Međunarodni dan hemofilije obilježava se 17.4. Prigodnim predavanjem te nošenjem crvene boje u znak podrške oboljelima, učenici 5.b razreda i nastavnica Monika Lovrek Seničić obilježili su Međunarodni dan hemofilije.


02.04.2021

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Ako me hoćeš upoznati

Uzmi me za ruku

Traži od mene ono što mogu pružiti

Ići ću pored tebe

Zajedno ćemo rasti

Ako me želiš razumjeti

Možemo biti prijatelji

Glavna skupština UN-a odabrala je 2. travnja kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Obilježavanjem Svjetskog dana svjesnosti o autizmu skreće se pozornost javnosti na ovaj složeni poremećaj koji se razvija u prve tri godine života. Kvalitetu života osoba oboljelih od autizma mogu znatno poboljšati rana dijagnoza i intervencija, ali i prihvaćanje i razumijevanje ljudi iz okoline. Učenici 5b razreda prigodnom su radionicom i plavim balonima koji simboliziraju autizam obilježili taj dan s nastavnicom, Monikom Lovrek Seničić.


26.03.2021.

Ljubičasti dan

Svjetski dan podrške osobama s epilepsijom obilježava se 26.3., prigodno nazvan i ljubičasti dan jer se ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju. Ljubičasta boja lavande je internacionalna boja epilepsije, a povezana je i s osjećajem usamljenosti koji se javlja kod osoba s epilepsijom kao posljedica društvene stigmatizacije i izolacije. Dan je osnovan 2008. godine inicijativom djevojčice Cassidy Megan, njenih roditelja i Udruge za epilepsiju iz Nove Škotske u Kanadi. Učenici 5b razreda pružili su podršku i iskazali solidarnost osobama s epilepsijom nošenjem ljubičaste odjeće i ljubičastim balonima, uz nastavnicu Moniku Lovrek Seničić.


21.03.2021

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Učenice 4a razreda, Gabrijela Tucman, Antonela Šurković, Marija Šalamon i Sobota Katarina,  zajedno s nastavnicom Monikom Lovrek Seničić obilježile su prigodno Svjetski dan osoba s Down sindromom, noseći različite čarape. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarapice upravo zato što smo u različitostima svi jednaki i jednako vrijedni. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u društvo. 21.ožujaka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u trisomniji 21.kromosoma.


09.03.2021.

DAN NULTE DISKRIMINACIJE

Povodom Dana nulte diskriminacije željeli smo pažnju skrenuti na pojam AGEIZAM koji se definira kao nepriznavanje ili ograničavanje prava starosnih skupina. 

Tema nas je zainteresirala jer su  istraživanja pokazala da je 98% mladih osoba priznalo da imalo diskriminatorne misli prema starijima.

Negativni stereotipi koje navode mlađe osobe su: intelektualna usporenost, mrzovoljnost, konzervativnost, ponavljanje istih priča, nesnalaženje u tehnologiji i nerazumijevanje mladih.

Diskriminacija prema starijim osobama ima izravno negativne posljedice na njihovo zdravlje. One starije osobe koje se doživljavaju kao teret društvu ili vjeruju da su beskorisni izlažu se riziku depresije i socijalne izolacije. Istraživanja su pokazala da starije osobe koje negativno doživljavaju starenje žive sedam i pol godina kraće od svojih vršnjaka koji imaju pozitivan stav.

Više o provedenoj aktivnosti pogledajte ovdje.


23.02.2021.

Poziv kandidatima za radno mjesto spremačica možete pogledati ovdje.


12.2.2021.

Obavještavamo Vas da je Hrvatski autoklub (HAK) raspisao natječaj za izradu video spotova na temu jednog od "10 Zlatnih pravila u prometu" za mlade do 24 godine starosti. Natječaj se organizira u svrhu promicanja sigurnosti u prometu, a cilj je poticanje stvaralaštva mladih. Spotovi mogu biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra, a mogu trajati maksimalno 15 sekundi. Na temelju odluke posebnog povjerenstva HAK će nagraditi 3 video spota sljedećim nagradama:

1. mjesto 10.000 kn

2. mjesto 7.500 kn

3. mjesto 5.000 kn

Detalji natječaja dostupni su na

https://www.hak.hr/vijest/1032/natjecaj-10-zlatnih-pravila-2021


11.2.2021.

Svjetski dan bolesnika

Galerija slika

U sklopu dana bolesnika kojeg obilježavamo 11.02.2021. posjetili smo udrugu Crvene nosove. Udruga provodi programe koji pomažu i osnažuju one koji se nalaze u tužnim i bolnim životnim situacijama. Misija klaunova doktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma. Učenici su posjetili udrugu te se uključili i osvijestili  njihov rad i vidjeli još jedno od područja u kojem medicinske sestre mogu sudjelovati.

Više o događaju pogledajte ovdje.

Učenici naše škole obilježili su Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, zajedno u dogovoru sa Školama za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče. Zajedničkim smo snagama napravili dobro djelo i pomogli onima kojima je pomoć najviše potrebna. Na uzoru učenika medicinske škole podignimo svi zajedno svijest o važnosti dobrovoljnog davanja krvi.


26.01.2021.

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID

Riječ je o projektu koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Republici Hrvatskoj te očuvanje njihovog mentalnog zdravlja za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Projekt je  pokrenuo Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora uz pomoć partnera Telemach Hrvatska d. o. o. 

U sklopu projekta su uspostavljene telefonske linije za savjetovanje mladih u svim županijama i Gradu Zagrebu.

Brošura

Brošura digital

Brojevi telefona


13.01.2021

Dragi učenici i roditelji u daljnjem tekstu možete pogledati brošure Ureda za postupanje u kriznim situacijama vezano uz potres o ponašanju tijekom potresa i zaštiti od učinaka potresa. Brošura je jednostavna i razumljiva te može pomoći nastavnicima u radu s učenicima vezano uz temu, ali i njihovim roditeljima u svakodnevnim situacijama suočavanja sa strahovima od potresa i njihovim posljedicama.

Letci POTRES

Letak 1

Letak 2.

Letak 3.


 08.01.201.  OBAVIJEST KANDIDATIMA

za termine razgovora a vezano za raspisane natječaje za:

Hrvatski jezik: 13.01. 2021. u 10.00 sati - više pogledati ovdje,

Kemija: 13.01.2021. u 12.00 sati - više pogledati ovdje.


07.01.2021.

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“

Galerija slika

Ove se školske godine 3a razred na poticaj razrednice Ivane Horvat odlučio na sudjelovanje u volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa" koji animira mlade da se uključe i sudjeluju u raznim volonterskim akcijama, promiče njihovu kreativnost, solidarnost, zajedništvo i volontiranje, i općeljudske vrijednosti time što stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje.

Cilj projekta je okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. 

Za više pogledajte ovdje.

 

„Riječ je lijek – prijatelj preko pisma“

Galerija slika

Svi znamo da je Božić vrijeme darivanja i/ili primanja darova, bilo to od skupih darova do nečeg najjednostavnijeg, poput iskrenog pisma koje primaocu može značiti više od bilo koje materijalne stvari. Zato su se ove godine udružili učenici 3.a, 3.c, 3.d i 5.b razred Škole za medicinske sestre Vinogradska u sklopu projekta „Riječ je lijek“ (pod budnim okom profesorica Ivane Horvat, Monike Lovrek Seničić i Maje Mlinar), kako bi učinili nešto lijepo i nekome uljepšali blagdane u ovim izazovnim vremenima.

Za više pogledajte ovdje.

 

„Doniraj flašu za njušku našu“

Galerija slika

U 2020. godini Škola za medicinske sestre Vinogradska ostvarila je suradnju sa  Udrugom za pomoć i unaprjeđenje života životinja „ Merida“ i njihovom predsjednicom Koraljkom Kocijančić u sklopu projekta  „Doniraj flašu za njušku našu“, pod vodstvom nastavnica  Ivane Horvat, Monike Lovrek Seničić i Maje Mlinar. Svi učenici škole su se aktivno uključili u aktivnosti projekta, čime su pokazali visoki senzibilitet i empatiju prema životinjama. Dogovorena je daljnja suradnja ne samo u skupljanju povratne ambalaže, već i edukacija učenika o aktivnom sudjelovanju u volontiranju, te izradi igračaka za Udurgu. U sklopu obilježavanja četvrtog rođendana Udruge posebno su se istaknule učenice 5.B razreda Edona Dobruna, Anelli Tiro i Anabela Kežević, kao i prošlogodišnja maturantica Izabela Rajić Učenice su sudjelovale u kvizu znanja o ekologiji, ugroženim vrstama i zaštiti biljnog i životinjskog svijeta, te osvojile prvo mjesto u ekipnom natjecanju i vrijednu nagradu.


30.12.2020.

Otvoren je natječaj za profesora kemije koji možete pogledati ovdje.


14.12.2020.

Poštovane/poštovani,

dana 14. prosinca 2020. godine na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ zapromicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2020./2021.

Sadržaj možete pronaći na sljedećem linku:

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-nagrade-luka-ritz-za-promicanje-tolerancije-i-skole-bez-nasilja-za-skolsku-godinu-2020-2021/4079

Rok za dostavu prijedloga je 5. travnja 2021. godine.


3.12.2020.

BOŽIĆA HUMANITARNA AKCIJA SVI ZA NAŠU LAVICU

Zdravlje nema cijenu

Učenici prvih i drugih razreda naše Škole priključili su se humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje bolesne djevojke iz Srednje medicinske škole Slavonski brod.

Naši su učenici kao pomoć za trošak liječenja svoje srednjoškolske kolegice skupili i na račun njezine obitelji uplatiti oko 1.000,00 kn.

Kratki prilog o toj humanitarnoj akciji možete vidjeti na: SBTV - DNEVNIK - POMOZIMO GABRIJELI KURTUŠIĆ - 26.11.2020. - YouTube


1.12.2020. Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Svake godine 1. prosinca obilježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a kojim se usmjerava pažnja svih stanovnika Zemlje prema AIDS-u kao vodećoj globalnoj prijetnji. Cilj akcija, koje se toga dana održavaju, je podizanje svijesti javnosti i ukazivanje na javnozdravstveni značaj HIV/AIDS-a, ukazivanje na rizike i mjere zaštite, na važnost prevencije, pravodobnog dijagnosticiranja i liječenja, pokazivanje solidarnosti prema oboljelima, te smanjenje stigme i diskriminacije.

U našoj školi akciji obilježavanja Svjetskog dan borbe protiv AIDS-a pridružili su se učenici 5. d. razreda. Tog dana održalo se testiranje vještina učenika u organizaciji Nacionalnog centara za vanjsko vrednovanje obrazovanja / NCVVO. Učenici koji su sudjelovali u natjecanju nosili su crvenu vrpcu - simbol podrške oboljelim od AIDS-a. Nošenje crvene vrpce jednostavan je i snažan način protivljenja stigmama i predrasudama vezanim uz ovu bolest.

 


17.10.2020.

Učenici naše škole su zapalili svijeće u Ulici grada Vukovara u spomen obilježavanja Dana pada Vukovara. za više fotografija pogledajte ovdje.


10.11.2020.

Marija Stapar Zrile, koordinatorica za medije i akcije u Zakladi Ana Rukavina održala je 10. 11. 2020. učenicima petih razreda Škole za medicinske sestre Vinogradska online predavanje u sklopu nacionalne kampanje "Lijek je u nama" koja objedinjuje tri projekta Zaklade:

1.PROJEKT "ŽELIM ŽIVOT" – nastavljamo sa akcijama prikupljanja uzoraka krvi na terenu

2.PROJEKT "KUNA ZA KAP ŽIVOTA" – prikupljanje sredstava za HLA tipizaciju prikupljenih uzoraka krvi. Ovaj projekt trajao je do 2008. godine kada je Vlada RH uvrstila tipizaciju u Državni proračun RH.

3.PROJEKT "NOVI ŽIVOT ZA NOVI ŽIVOT" – prikupljanje sredstava za opremanje i djelovanje javne banke krvi iz pupkovine.

Više o projektu i događaju pogledajte ovdje.


27.10.2020.

DEBRA -  društvo oboljelih od bulozne epidermolize

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi od 25.-31. listopada 2020. učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska posjetili su udrugu DEBRA 27. 10. 2020. Udruga je osnovana prije 20. godina s ciljem podizanja svijesti javnost o problemima oboljelih od ove rijetke bolesti. Vizija udruge DEBRA  je društvo bez predrasuda jer se oboljeli često susreću sa začuđenim pogledima, a ovisni su o tuđoj pomoći, njezi i pažnji.  Zdravstvena edukatorica udruge Mateja Pavković upoznala je učenike s intervencijama i skrbi koje se pružaju oboljelima a važne su u radu medicinskih sestara. Učenica naše škole Karla Karlovčec (5C) iskazala je podršku „djeci leptirima“ crtežom leptira koji je objavljen na Instagramu udruge (djeca-leptiri).

 


23.10.2020.

Pokloni plišanca

Igračke su svima drage i prirasle su nam srcu. Međutim, kad treba poklanjati, učenici i nastavnici naše škole uvijek su tu. U suradnji sa samoposlužnom praonicom i sušilicom rublja STOP&WASH prikupili smo plišane igračke, velike i male. Igračke su oprane, posušene i donirane anesteziološkoj ambulanti Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Hvala svima koji su poklonili svog dragog plišanca.


23.10.2020.

Medicinari u školskom sportu

U okviru projekta pod nazivom Medicinari u školskom sportu učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska snimili su edukativni materijal o provođenju higijenskih mjera u svrhu sprječavanja infekcije Covid-19. Promotivni materijal snimljen je u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom.

Kako se zaštititi, ostati zdrav i aktivan, objasnit će vam Božena Baković, Mladen Brnadić, Martina Dubravec, Dorotea Falica i Matija Munić.

Našu online vježbaonicu pogledajte na:

https://skolski-sport.hr/novosti/online-vjezbaonica-skola-za-medicinske-sestre-vinogradska


18.10.2020.

Daruj od srca!

Njegujući solidarnost prema najugroženijima u društvu i ljubav prema najmlađima učenici prvih i drugih razreda predvođeni vjeroučiteljicom Janjom Dolić  posjetili su i darivali djecu Kuće sv. Terezije od Maloga Isusa  na zagrebačkom  Vrhovcu popularnim društvenim igrama i drugim igračkama.

U izazovnoj 2020. godini kroz mali školski  humanitarni projekt učenici i njihovi nastavnici prikupili  su sredstva za igračke koje su našle svoje zahvalne ruke i široke osmijehe vesele djece o kojoj se brinu i svojom ljubavlju ih odgajaju sestre Karmelićanke Božanskoga Srca Isusova. Tako smo upravo u kriznom  corona vremenu još jednom  potvrdili  i oživotvorili misao  kako se  neke stvari  mogu kupiti novcem, a neke  su ipak neprocjenjive!


13.10.2020.

Prvenstvo Grada Zagreba, osvojeno 1. mjesto u futsalu (zapravo polufinale, finale se ne igra. Da se igralo cure bi i to dobile).

Priča ide ovako: pitale cure godine 2019/2020 nastavnika Tzk-a da bi malo igrale za školu. Kažu: „Nismo loše!“  Ok, ali fali golman. Pitam po školi, javi se Jenny. Pitam u 3.,4. i 5. razredima, jave se Paula i Ana; ali mi nismo golmanice. Ok, ajmo probati. Cure razvalile sve i došle do polufinala. Zaustavila nas korona.

Cure, svaka čast: Ana Kreković, Paula Bebek, Paula Štefančić, Ana Tutić, Emina Razić, Katarina Rabljenović, Jenny Dedić Kurtović.


12.10.2020.

Nacionalni ispit iz zdravstvene njege održat će se 14.10.2020. u 12.00 u prostorijama škole na adresi Vinogradska cesta 29.


Poštovani,

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege, učenicima petih razreda, za školsku godinu 2020./2021.  

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-koji-se-obrazu/153694

obavještavamo Vas da na web stranici Grada Zagreba  www.zagreb.hr  objavljen Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2020./2021. za izvrsnost na sljedećem linku

https://www.zagreb.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendije-grada-zagreba-za-iz/161606

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine, učenicima za školsku godinu 2020./2021.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-i-studente-pri/132551

Rok za podnošenje molbi je 6. listopada 2020. godine.


15.09.2020

Podjela potvrda o položenim ispitima državne mature će biti 17.09.2020. od 10 - 11h u prostorijama škole na andresi Vinogradska 29.


03.09.2020

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Protokol o vraćanju i preuzimanju udžbenika možete pogledati ovdje.


30.8.2020

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanih sa COVID 19 izdane od strane MZO pogledajte ovdje.

Protokol za nastavu od strane škole za učenike pogledajte ovdje.

Protokol za nastavu od strane škole za roditelje pogledajte ovdje.

Kratki podsjetnik za naastavnike pogledajte ovdje.

Potvrde o školovanju učenika (radi ostvarivanja raznih prava: prijevoz, socijalno, zdravstveno i dr.) izdaju se u glavnoj zgradi Škole za medicinske sestre Vinogradska (učenička referada) Vinogradska cesta 29. 

(možete i nazvati na broj 3768-457 )


26.8.2020

Dragi učenici,

u ponedjeljak 7. rujna 2020. počinje nastava. U školu dolazite po sljedećem rasporedu:

1. razredi u 8.00 ispred Pučkog otvorenog učilišta Vukovarska 68.

2. razredi u 8.30 ispred Pučkog otvorenog učilišta Vukovarska 68.

3. razredi u 8.00 u Vinogradskoj po rasporedu učionica:

3. A – učionica 1

3. B – učionica 2

3. C – učionica 3

3. D – učionica 4

4. i 5. razredi u 11.30 u Vinogradskoj.

 

Važna napomena!

U školu trebate doći s vlastitom maskom, a prilikom ulaska u školu bit će vam dezinficirane ruke. Molimo vas da prije polaska u školu izmjerite tjelesnu temperaturu. U slučaju povišene tjelesne temperature,obratite se liječniku i školu obavijestite o razlogu izostanka na brojeve telefona:

 Pučko (1. i 2. razredi) 01/3700 977

Vinogradska (3.,4., 5. razredi) 01/3768 457

Obavijest učenicima o povratu udžbenika

Molimo sve učenike da prvi dan donesu komplete prošlogodišnjih udžbenika


17.06.2020.

Danas je održana svečana podjela svjedodžbi maturantima naše škole. Ova generacija je zbilja posebna i unatoč svim izazovima i preprekama ove školske godine, uspješno su priveli svoje školovanje kraju. Generacija 2015./2020. time je stekla zvanje medicinska sestra/tehničar opće njege. Uz govore, lijepe želje i čestitke, u svijet odraslosti su ih pozdravile Ravnateljica i njihove razrednice. Još jednom im svima čestitamo i želimo im puno uspjeha u njihovim budućem životu i radu. Bilo je lijepo biti dio vašeg odrastanja i učenja, budite nam na ponos i dalje!

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.


12.6.2020.

Javni događaj: Bolesti nas ne plaše: o COVIDU za trećaše:

Dana, 12. lipnja 2020. u Osnovnoj škola Nikola Tesla, Zagreb, održane su radionice za učenike trećih razreda pod nazivom

Bolesti nas ne plaše: o COVIDU za trećaše:

Radionice su vodile dr. sc. Višnja Pranjić i stručne nastavnice Tatjana Antičević, dipl.med.techn. i Dubravka Protić,dipl.med.techn.

Učenici su pozitivno reagirali na naš dolazak, brzo se opustili i aktivno sudjelovali u radionicama i imali puno pitanja vezanih uz zaštitu od Covida -19. 

Održane su tri radionice:

 1. Hrvatski znakovni jezik – dijelovi ljudskog tijela  (dr. sc. Višnja Pranjić)
 2. Kako sačuvati zdravlje kod COVID infekcije (Tatjana Antičević, dipl. med. techn.)
 3. Higijena i mjere zaštite kod COVIDA 19 (Dubravka Protić, dipl. med. techn.)

Galeriju slika možete pogledati ovdje.


4.6.2020.

JAVNI DOGAĐAJ: SESTRINSTVO DANAS

u sklopu nacionalne kampanje Nursing Now Croatia – nositelj Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS)

Iako su nas snašle nevolje vezane uz potres u Zagrebu i koronu, odlučili smo otvoriti vrata naše ranjene škole i s osmjesima dočekati naše buduće učenike koji su se kroz radionice upoznali s djelokrugom rada medicinske sestre. 

Stručne nastavnice naše škole i učenici trećih i četvrtih razreda 4. lipnja 2020. od 9:00 do 13:00 pripremili su devet radionica  u kojima su sudjelovali naši gosti, možda budući učenici.

Interes za radionice bio je velik i odazvao se veliki broj učenika osnovne škole svih uzrasta, ne samo iz Zagreba veći okolnih županija.

Galerija slika dostupna je ovdje.


04.06.2020.

Odluku o odabiru udženika za školsku godinu 2020./2021. pogledajte ovdje.


28.05.2020

JAVNI DOGAĐAJ: SESTRINSTVO DANAS

u sklopu nacionalne kampanje Nursing Now Croatia – nositelj Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS)

Podružnica Škole za medicinske sestre Vinogradska HUMS-a poziva sve učenike Grada Zagreba i ostalih županija osmih razreda na radionice u četvrtak 4. lipnja 2020. s početkom u 9.00 sati u Školi za medicinske sestre Vinogradska (2. kat).

Za više pogledajte ovdje.


21.05.2020

Online platforma za zaštitu mentalnog zdravlja djeteta. Za više pogledajte ovdje.


19.03.2020.

Poštovani roditelji.

Kao što znate, od ovog se tjedna nastava odvija online. Pišem vam ovo da vam objasnim o čemu se radi i kako možete pomoći svojoj djeci i nama nastavnicima da od ovog oblika nastave iskoristimo što više.

Online nastava ima svoje prednosti i nedostatke kojih valja biti svjestan. Najveća prednost u ovom trenutku je dakako to što se može odvijati na daljinu čime se sprječava širenje pandemije.

Najvažnije je da djeca shvate kako ovo razdoblje neodlaska u školu nije razdoblje praznika i nerada, već razdoblje u kojem će morati uložiti dodatni trud budući da se sustav tek gradi. Kao što sam i njima napisao, rijetko koji od nastavnika i učenika ima neposrednu edukaciju i/li iskustvo u online učenju. Također, vremena za odgovarajuću pripremu digitalnih materijala i strategija poučavanja i nije bilo dovoljno. Stoga se može očekivati da će biti brojnih poteškoća i u organizaciji nastave s nastavničke strane. Molim i vas kao i učenike za razumijevanje i strpljenje. U ovoj situaciji svi učimo i na kraju ćemo, vjerujem, iz toga izvući i dodatne koristi u obliku poznavanja (i) korištenja digitalnih alata i tehnologija.

Što je vama činiti?

Vodite računa o tome da djeca imaju:

 • uvjete za rad(prostor i vrijeme)
 • kvalitetan plan rada koji uključuje i slobodno vrijeme, vrijeme za odmor i fizičku aktivnost
 • nadzornad time što, koliko i kako rade, ali i kako se osjećaju te podršku kad god je potrebna

Prostor

Djeci treba organizirati kutak ili prostoriju koja će im služiti za učenje u kojoj će moći u miru obavljati zadatke bez da ih ometa buka, razgovor ili aktivnosti ostalih ukućana i kućnih ljubimaca. Provjerite postoje li na tom mjestu stvari koje nepotrebno odvlače pažnju...

Važan je i „digitalni prostor”, odnosno uvjeti za rad na računalu ili tabletu – da nisu otvorene nepotrebne aplikacije, društvene mreže i slično, da ne stižu stalno obavijesti o nečijim porukama ili objavama... Bilo bi izvrsno da mobitel nije u blizini u vrijeme rada.

Vrijeme

Učenje i rad na zadacima/ zadaćama treba se odvijati u konkretnim vremenskim blokovima – slično kao u školi (od najmanje 45 do maksimalno 90 minuta u komadu). Nakon toga treba predahnuti, odmoriti se, razgibati, popiti nešto, eventualno pojesti, podružiti se i sl.

Približno bi učenici i u online nastavi trebala provoditi onoliko vremena koliko bi provodili da dolaze u školu plus ono što im je dodatno trebalo za zadaće, ponavljanje i slično.

Plan

Da bi se učenje u online okružju odvijalo kako treba, potrebno je dosta (samo)discipline i organiziranosti. Neophodno je imati dnevni i tjedni plan raspodjele aktivnosti - čime će se u koje vrijeme baviti, kada je vrijeme za koji predmet, za koju aktivnost, za odmor itd.. Na početku će zacijelo biti teže predvidjeti koliko vremena za što treba, ali s vremenom će to biti lakše.

Neka vam djeca pokažu i objasne plan. Dajte im sugestije i pitajte ih i pratite kako se planovi ostvaruju. Budite u tome strpljivi, imajte takta i razumijevanja, ali nemojte im tolerirati nerad i odustajanje.

Osjećaji

Važno je kako se djeca u svemu tome osjećaju. Vjerojatno je to mnogima veliki emocionalni izazov i važno je dati im podršku i u tom smislu. Pohvalite ih za napredak, saslušajte što ih muči pokušajte im, zajedno s nama, pružiti podršku i ohrabrenje.

Izostanci

Učenici će dobivati materijale i radne zadatke iz svih predmeta. Pratit ćemo i evidentirati njihovu aktivnost. Ukoliko je učenik bolestan i ne može zbog toga sudjelovati u nastavi, o tome treba obavijestiti razrednika i opravdati izostanak ispričnicom kao i kod 'klasične' nastave.

Ocjenjivanje

Budući da je nastava u školi obustavljena na dva tjedna, za sada nije naglasak na ispitivanju i izravnim i formalnim provjerama znanja (pisano i usmeno ispitivanje), ali i u online načinu rada postoje brojni načini vrednovanja i provjere znanja i kad dođe vrijeme pozabavit ćemo se podrobnije i ovom temom.

Ukoliko imate pitanja ili prijedloga, obratite se razredniku - najbolje mailom.

Srdačan pozdrav.


14.3.2020.
 
Obavijest učenicima

Dragi učenici kako je od ponedjeljak 16.03.2020. nastava organizirana online u Microsoft Teams-ima ono što je prvenstveno potrebno od vaše strane jest da se prijavite sa CARNet podacima na stranici https://office365.skole.hr te nakon klika na prijavu i prijavu preko AAedu potvrdite uvjete koristenja pri dnu stranice. Ta radnja je nužna kako bi vas razrednik moga pridružiti u virtualni razred. Kako su uočene poteškoće prilikom klika na prihvaćanje uvjeta korištenja molim vas da budete strpljivi te tijekom vikenda u više navrata probate napraviti gore navedene korake. Kada vam Prijava "prođe" javite se svom razredniku kako bi vas dodao u virtualni razred. Ukoliko netko od učenika nema valjanu lozinku obratite se razredniku koji će upit proslijediti administratoru imenika prof. Danielu Bašiću te će vam biti dodjeljena nova šifra 


11.3.2020.

Poštovani,

ovim Vas putem obavještavamo da je Odbor za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba temeljem članka 23.b Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba 7. ožujka 2020. godine raspisao Javni pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost.

Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se svake godine za prethodnu školsku godinu jednom učeniku od 5. do 8. razreda osnovne škole u Gradu Zagrebu te jednom učeniku od 1. do 4. razreda srednje škole u Gradu Zagrebu koji je svojim djelovanjem iznimno pridonio afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

Rok za podnošenje prijedloga je do 9. travnja 2020. godine.

Detalje možete pronaći ovdje.


9.3.2020.
Obavijest učenicima i roditeljima

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista. Stipendije mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimanziju ili srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Više pogledajte ovdje.


05.03.2020.

 
28.2.2020.
 
STOP VRŠNJAČKOM NASILJU

Članice Udruge za distrofiju posjetile su našu školu s ciljem obilježavanja Dana ružičastih majica. Učenici i nastavnici su glasno rekli STOP VRŠNJAČKOM NASILJU.


 
26.2.2020.
 
Obavijest učenicima i roditeljima
 
Poštovani,

u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni. Ovu informaciju dijelimo, obzirom da imaju dosta upita od strane roditelja koji su dobili informaciju da se ovi pregledi i testovi obavljaju u Klinici za infektivne bolesti "Drt. Fran Mihaljević", Zagreb.


14.02.2020
 
Obavijest učenicima

SVE lektire možete besplatno preuzeti u elektroničkom obliku (pdf ili pub) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima www.hrlektire.com

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim elektroničkim identitetom: aai@edu.hr

Nadamo se da će to pomoći onima koji pojedinačni naslov lektire ne mogu dobiti u školskoj knjižnici zbog ograničenog broja primjeraka.
 
04.02.2020.
ERASMUS

YOUTH EXCHANGEERASMUS + PROJEKT

Classroom inclusion

Učenici naše Škole Matea Maričić (4. a), Ivana Naglić (4. a), Aber Cheria (4. c), Elvira Galjuf (3. c), Almira Mehulić (3. b), Tin Lekić (3. b), Marcel Švigir (3. b) uz voditeljicu profesoricu Moniku Lovrek Seničić, sudjelovali su u Youth exchange Erasmus + projektu pod nazivom Classroom inclusion, koji se provodio u suradnji sa Školom za primalje, a sudionici kojega su bili i učenici iz Norveške, Portugala i Bugarske. Za više informacije pogledajte ovdje.

Video prikazan na prvom programu HRT-a prikazan u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pogledajte ovdje.


7.1.2020.

Nagrada Luka Ritz

17. prosinca 2019. objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2019./2020.

Molimo Vas da prijave za dodjelu Nagrade dostavite najkasnije do 3.travnja 2020.

Sve informacije vezane uz Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2019./2020. dostupne su  na slijedećoj poveznici.

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija

Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.

6.12.2019

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba  u mjesecu borbe protiv ovisnosti  organizira TRIBINU ZA RODITELJE učenika osnovnih i srednjih škola  na temu "Rizik adolescencije - Razvoj ovisničkog ponašanja mladih". Plakat pogledajte ovdje.


22. 11. 2019. Zaklada Ana Rukavina: naši učenici u Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U spomen Anina preranog odlaska, Zaklada Ana Rukavina organizirala je 22. studenoga 2019. u prostorijama Zaklade „Dan otvorenih srca“, kada građani mogu dati uzorak krvi te se tako upisati u registar i postati potencijalni donori. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica šansu za novi život dosad je dobilo 114 osoba iz Hrvatske i inozemstva.
Darivateljima mogu postati svi zdravi građani od 18 do 40 godina. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, to joj može pomoći da se izliječiti.

Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružili su se učenici 5. d razreda ‒ koji postaju potencijalni darivatelji. Ovu izuzetno humanu gestu naših učenika zabilježila je i televizija Nove TV.

Učenici potencijalni darivatelji su: Ana KatavićJelena HuljekJelena HorvatićLea DomitrovićBrigita ČančarevićTomislav BuljanSarah Bauer Ivona Bošnjak.

Za više fotografija pogledajte ovdje.


18.11.2019.

Vukovar u srcu Vinogradske škole. Učenici su zapalili svijeće u spomen na žrtvu Vukovara u pratnji svojih profesora.


Poštovani,
obavještavamo Vas da su dana, 5. studenog 2019., na web stranici Grada Zagreba objavljeni:
Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreb učenicima slabijeg socijalnog statusa za školsku godinu 2019./2020. koji možete možete pogledati ovdje.


15.11.2019.

Svjetski dan prevencije dekubitusa

Učenici 5. d razreda (grupa C), vođeni prof. Dubravkom Trgovec, sudjelovali su na stručnom skupu povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije dekubitusa, koji je organiziralo Društvo za kvalitetu HUMS-a u suorganizaciji s Klinikom za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Neki od ciljevi stručnog skupa bili su podizanje razine svijesti o važnosti prevencije, prijavljivanje i praćenje dekubitusa, pravni aspekti fotodokumentiranja dekubitusa te sestrinska skrb pacijenta s dekubitusom u kući. Za svoje sudjelovanje, učenici su dobili potvrdnicu.

Obavijesti za roditelje možete pogledati ovdje


9.11.2019.

Dana 9. studenoga 2019. u organizaciji prof. Josipa Božića i u pratnji profesorica Nevenke Stančić te Irene Koraj uputili smo se na dvodnevnu terensku nastavu  u Tuzlu.

Za više pogledajte ovdje.


4. 11. 2019. Teatar &TD

Dana 4. studenoga s učenicima četvrtih i petih razreda posjetili smo Teatar &TD u kojem smo gledali predstavu Novac je imenica muškog roda u sklopu europskog projekta Jednaka prava ‒ jednake plaće ‒ jednake mirovine. Predstava progovara o nejednakosti žena i muškaraca na tržištu rada.


22.10.2019.

ŠKOLA ZA ŽIVOT

PRVI SAVJETNIČKI POSJET

Teme – aktivno učenje, vrednovanje

 

Predavačice:

Tatjana Šoša, prof. mentor, Stručna radna skupina za Njemački jezik

Draga Dolenec-Gashi, prof., Stručna radna skupina na Matematiku

Tanja Antičević, dipl. med. techn. – voditeljica smjene Škole


19. 10. 2019. Zrinjevac - volontiranje na akciji Zajedno za rijetke

Učenici naše škole sudjelovali su na javnom događanju Zajedno za rijetke na Zrinjevcu 19. listopada 2019. Učenici su pružali informacije zainteresiranim građanima, dijelili edukativni materijal, pripremali lokacije za događanja, postavljanje štandova, balona, fotowall i slično.

Za više fotografija pogledajte u galeriju.


9.10.2019.

Poštovani,
obavještavamo Vas da su danas, 4. listopada 2019., na web stranici Grada Zagreba objavljeni:
Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-izvrsnost/126567
Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine učenicima za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-i-studente-pri/132551
Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendije/126488
Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-koji-se-obrazu/150106
U prilogu svakog natječaja nalazi se i obrazac molbe.


4.10.2019.

Objavljene su konačne liste natavnika i učenika za zajednički projekt Nauči, razmijeni i podijeli(LES)

Više pogledajte ovdje


12. 9. 2019. Muzej Mimara - volontiranje naših učenika

Dana 12. rujna 2019. učenici naše škole Aber Cheria, Hrvoje Pili, Matea Premužić, Mihael Bukovski i Dorotea Falica sudjelovali su na tečaju za zdravstvene djelatnike „Bulozna epidermoliza – multidisciplinarna skrb za oboljele“, koji se održao u Muzeju Mimara. Na tečaju je sudjelovalo 14 predavača koji su iskusni u području liječenja zdravstvene skrbi osoba oboljelih od bulozne epidermolize. Osim domaćina na tečaju su prisustvovali i gosti iz Srbije, Rusije te Bosne i Hercegovine. Cilj tečaja bio je upoznati polaznike sa specifičnostima skrbi za oboljele od bulozne epidermolize. Naši učenici su s veseljem prihvatili poziv da volontiraju na tom skupu, a njihove aktivnosti su bile doček i informiranje sudionika tečaja i aktivno sudjelovanje na tečaju, te su stekli nova znanja i iskustva.


9.9.2019.

Objavljeni su natječaji za izbor kandidata zajedničkog projekta Nauči, razmijeni i podijeli (LES)

Natječaj za izbor učenika pogledajte ovdje.

Natječaj za izbor strukovnog nastavnika pogledajte ovdje.

Natječaj za izbor nastavnika u pratnji pogledajte ovdje.


16.05.2019.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.


03.05.2019.

Obilježili smo 60.-tu obljetnicu škole. Više videa potražite na facebook stranici škole, a trenutno Vam dijelim ove linkove

Cijeli video svečanosti

This time for Africa (Aber Cheria)

Kratki film o našoj školi (5min. verzija) možete pogledati ovdje.

Cijeli film o našoj školi možete pogledati ovdje.


29.03.2019. Poreč

Učenike naše škole pozdravio je glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić i sportski direktor ISF-a Josip Košutić više o događanjima pratite stranicama HŠSS i na njihovoj facebook stranici.

O projektu pročitajte ovdje.

Sva događanja možete pratiti na web stranici HŠSS-a ovdje.


20.3.2019. Rezultati web izložbe

Izbor najboljeg plakata pogledajte ovdje.


3.3.2019. Web izložba - Parabola u prirodi

Poštovani posjetitelji kako biste pročitali više o ovoj izložbi i dali svoj glas za najbolji plakat pogledajte ovdje.


Zauzmi stav, budi zdrav

U sklopu Međunarodnog tjedna sestrinstva,  učenici 4d razreda uz pratnju ravnateljice Škole dr sc Višnje Pranjić, te nastavnica Tatjane Antičević i Monike Lovrek Seničić, proveli su javnozdravstvenu akciju  "Zauzmi stav - budi zdrav"  u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta. Tijekom akcije djelatnicima su mjerili šećer u krvi, krvni tlak i puls, tjelesnu visinu i težinu, te određivali BMI. Uz brojne djelatnike i posjetitelje POU, akciji se odazvao i ravnatelj Ivan Šutalo, dipl.ing.


Petak 11. svibnja 2018.

Obilježavanje dana škole

Učenici prvih razreda išli su na jednodnevni izlet Trakošćan - Varaždin.

Polazak je bio ispred muzeja "Mimare". Prvo su posjetili dvorac Trakošćan gdje su vidjeli lovačku sobu, knjižnicu, sobe i obiteljsko stablo obitelji Drašković, koja je tim dvorcem gospodarila u ranom srednjem vijeku. Nakon toga posjetili su Varaždin. Obišli su varaždinsko groblje, varaždinsku pijacu, stari grad, kapucinsku crkvu, samostan uršulinki i mnoge druge ljepote grada Varaždina.


Škola za medicinske sestre Vinogradska

Zagreb, Vinogradska cesta 29

 

DAN OTVORENIH VRATA

ponedjeljak 14. svibnja 2018 od 8.00 do 11.00

Dragi osmaši,

pozivamo vas da posjetite našu Školu, i sudjelujete u brojnim radionicama koje smo pripremili posebno za ovu prigodu.

Raspored aktivnosti:

Radionice u trajanju 30 minuta:

Hrvatski znakovni jezik

 • Jednoručna i dvoručna abeceda

Voditeljica: Ivana Merlin, prof.

Hitni medicinski postupci

 • Reanimacija

Voditeljica: Tatjana Antičević, dipl. med. techn.

 • Postavljanje Šancova ovratnika
 • Skidanje kacige

Voditeljica: Vesna Mijoč, mag. sestrinstva

 • Zaustavljanje krvarenja

Voditeljica: Ivana Pišćenec, dipl. med. techn.

Metodika zdravstvenog odgoja

 • Samopregled dojke

Voditeljica: Dubravka Protić, dipl med. techn.

Veselimo se zajedničkom druženju i učenju! :)


21.03.2018.

Učenici 3d i 3a razreda zajedno sa strukovnim nastavnicama Monikom Lovrek i Miroslavom Kičić obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Down Syndrome Internacional je službeno odredio 21.ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u trisomniji 21.kromosoma.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarapice upravo zato što smo u različitostima svi jednaki i jednako vrijedni. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo. ( izvor:Udruga Sindroma Down).


U Kliničkom bolničkom centru Zagreb održan je dvodnevni kongres pod nazivom Razvojni putevi sestrinstva. Organizatorski tim kojemu je na čelu bila predsjednica kongresa Marija Orlić Šumić, magistra sestrinstva/MNS – pomoćnica ravnatelja KBC-a Zagreb za sestrinstvo, okupio je na jednom mjestu predstavnike obrazovnog sustava u području sestrinstva i medicinske sestre svih stupnjeva obrazovanja iz više bolničkih ustanova u Hrvatskoj. 


12.12.2017.

Učenici 4.d i 4.a, u pratnji nastavnica M.Lovrek Seničić i M.Mlinar su posjetili Udrugu Krijesnica - udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim sa malignim bolestima. Cilj posjete je bio senzibilizirati učenike za problematiku malignih bolesti u dječjoj dobi i upoznati ih sa aktivnostima Udruge. Učenice 4.d Paulina Maljevac, Ana Pejić i Željka Božić završile su tri modula edukacije  Udruge i postale Mladi mentori, te se aktivno uključile u rad sa djecom i mladima oboljelih od malignih bolesti.


24.11.2017.

U prostoru Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu svečano je obilježena deseta godišnjica rada Udruge Jedra - pionira borbe za prava bolesnika oboljelih od karcinoma i drugih bolesti respiratornog sustava. Na svečanom obilježavanju jubileja sudjelovali su i strukovni nastavnici naše Škole kao i Ravnateljica škole dr.sc.Višnja Pranjić.


21.11.2017.

U koloni sjećanja za Vukovar

Nastavnice naše Škole, Suzana Avgustinović, Miroslava Kičić, Ivana Kulfa, Martina Jakelić i Dubravka Trgovec, 18.11.2017. pridružile su se posjetu Hrvatske udruge medicinskih sestara Vukovaru. Posjet je obilježen obilaskom Opće županijske bolnice  Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te polaganjem vijenca i paljenem svijeća na spomeniku koji obilježava mjesto od kuda su pacijenti i djelatnici Vukovarske bolnice odvedeni na Ovčaru te im je na taj način odana počast. Nakon kratkog susreta sa   sr.Binazijom Kolesar, glavnom sestrom bolnice u vrijeme herojske obrane grada i dr. Vesnom Bosanac, ravnateljicom Bolnice, uključile su se u kolonu sjećanja koja je završila posjetom Groblju branitelja.


27.10.2017

Obuka iz prve pomoći

U petak 20. listopada 2017. godine učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska zajedno s prof. Vesnom Mijoč otputovali su u Novi Vinodolski na obuku iz prve pomoći. Profesorica Mijoč sa sobom je povela učenike iz 2.b, 2.c i 2.d razreda. (2B razred: Edona Dobruna, Anabela Knežević, Klara Kos, Lara Obradović. 2C razred: Paola Palaš, Hrvoje Pili. 2D razred: Mladen Brnardić, Božena Blažević, Anamarija Mateljić, Dorotea Falica, Dora Pongrac, Marija Tejčić.) Ekipa od dvanaest učenika provela je 3 dana u Novom Vinodolskom. Obuka prve pomoći sastojala se od predavanja i vježbi, zabave.


14.10.2017.

Učenici 5a razreda su u pratnji s predmetnim nastavnikom Josipom Božićem aktivno sudjelovali na obilježavanju međunarodnog dana osoba sa stomom. Cilj akcije bio je osvješćivanje šire društvene zajednice na postojanje takvih osoba i njihovih problema, te nužno uključivanje u preventivni program Za zdravlje danas.


Preventivno promotivne aktivnosti u Gradskoj ljekarni Zagreb

7.12.2016. u 9h

Tema: prevencija faktora rizika za nastanak kroničnih bolesti

Aktivnosti: mjerenje krvnog tlaka i šećera, podijela edukativnih materijala na temu prevencije povišenog krvnog tlaka, šećerne bolesti i pretilosti.

Sudionici

Nastavnica: Monika Lovrek Seničić

Učenice: Ana Tirić, Mateja Vidoš, Doris Valjak, Marija Žalac

 

Prezentacija važnosti samopregleda dojke ( breast test) u OŠ "Lovro pl Matačić"

9.12.2016.

Tema: Edukacija djelatnica o samopregledu dojke

Aktivnosti: prezentacija o važnosti preventivnih pregleda i prevenciji karcinoma dojke, podjela edukativnih materijala o breast testu

Sudionici

Nastavnica: Gordana Major

Učenice: Omerčević Iris, Pergar Kristina, Širanović Elena, Vucković Lucija, Žugec Danijela

 

Gostovanje na radio- postajama

9.12.2016. Radio Marija ( snimka)

Tema: Korelacija  prakse i teorije u obrazovnom kurikulumu medicinska sestra opće njege

Sudionici

Nastavnica: Višnja Pranjić

Učenice: Ana Pavlović, Antonela Ivanović


7. travnja - Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja slavi se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Povodom svjetskog dana zdravlja udruga Medikus organizira manifestaciju koja će se održati 11. travnja od 9.00 do 13.00 SRC Jarun (Malo jezero). Više o tome pročitajte ovdje. 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer