Minerali (sitni ali bitni)

WEB – IZLOŽBA

MINERALI (Sitni, ali bitni)

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na web-izložbu seminarskih radova koje su pripremili učenici trećeg razreda naše škole s ciljem edukacije ostalih učenika u razrednom odjelu, te članova društvene zajednice koje zanimaju minerali u ljudskom organizmu.

U sklopu projekta Sitni, ali bitni, učenici su dobili zadatak da u literaturi istraže kemijska i fizička svojstva odabranog minerala, njegovu ulogu u ljudskom organizmu s biokemijskog i biološkog aspekta, njegov dnevno preporučeni unos te prehrambene namirnice koje sadrže značajnu količinu odabranog minerala.

Na temelju prikupljenih podataka učenici su napisali seminarski rad koji su izložili tijekom nastave biokemije u obliku Power Point prezentacije.

Sadržaj ove web izložbe čini dvadeset četiri rada koji su odabrani sukladno kvaliteti sadržaja te kvaliteti njihove prezentacije.

Popis radova:

Bakar Cingel_3a Bakar Kailer_3b Cink_Juren_3c Cink_Kupresak_3d
Fosfor_Cibaric_3b Fosfor_Stipic_3d Jod_i_fluor_Braovac_3d Jod_i_fluor_Cenan_3c
Kalcij_Didovic_3c Kalcij_Durbek_3d Kalij_Ivin_3c Klor_Krpan_3c
Klor_Loncar_3a Krom_i_kobalt_Klapcic_3d Krom_i_kobalt_Mihaljevic_3b Magnezij_Bilkic_3a
Magnezij_Kokalovic_3d Mangan_i_molibden_ Isek_3c Mangan_i_molibden_Debeljak_3a Natrij_Fligic_3c
Selenij_Pucko_3c Sumpor_Hudina_3b Zeljezo_Cota_3d Zeljezo_Juric_3b

Nakon pregleda radova, molimo vas da svoj glas date najboljem radu po vašem mišljenju na poveznici: https://forms.office.com/e/jNqASn63CU

Web-izložba će biti otvorena od 15. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. godine i u tom vremenskom periodu možete glasovati za najbolji rad. Na kraju izložbe, na mrežnoj stranici naše škole, objavit ćemo rezultate glasovanja i proglasiti najbolji rad po izboru posjetitelja izložbe.

Autor web-izložbe: Josip Razum, prof.